• Terra Rosa

Herfstmokken DIY

Bijgewerkt: 11 feb 2020

Deze blog is geschreven door Look at Manouk. Je leest hoe je producten van porselein je eigen touch kunt geven en óók nog eens vaatwasserbestendig kunt maken! Dat laatste, dat wil toch iedereen? Het is simpel, leuk om zelf of met je kinderen te doen en altijd uniek!

Voor & na


Benodigdheden

1. Producten van porselein. Ik heb in dit geval gekozen voor mokken. Deze mokken zijn van veldspaatporselein en komen bij de Ikea vandaan. Ze hebben daar de naam: 365+ en zijn speciaal geschikt voor het pimpen. Ze kosten €1,99 per stuk. Uiteraard zijn de mokken ook bij vele andere winkels te koop.

2. Keukenrol (liefst lichtvochtig)

3. Porselein stiften. Ik heb de porcelain brushpennen van Edding. Ik heb ze gekocht voor €6,99 bij de Xenos. In een pakje zitten vier verschillende kleuren. Ik vind het mooiste met zwarte stiften, dus daar heb ik voor gekozen. Met deze stiften kun je ook geglazuurd keramiek of ovenvastglas pimpen.

4. De oven voorverwarmen op 160°C.


Stap 1 Maak jouw ideale schildering/tekening met de stift! Wees gerust, als het niet naar wens is dan haal je het er heel simpel weer af met een vochtig stukje keukenrol en begin je gewoon weer opnieuw!

Aan de slag!


Stap 2

Ben je helemaal klaar? Laat je product 15 minuten drogen. Hierna is het klaar om 20 minuten in de voorverwarmde oven te gaan. Als dit is gebeurd, dan is het product vaatwasserbestendig tot 50°C.


Eindresultaat

Veel plezier met je zelf gemaakte mok! Liefs Manouk van Look at Manouk & owner van Terra Rosa

18 keer bekeken0 reacties

© 2020 Terra Rosa

FOLLOW us!

Klantenservice

KVK

Manouk en Lindy

Poeldonkweg 5, 

5216 JX 's-Hertogenbosch

78158192

BTW

NL861284227B01

  • Instagram
  • Facebook
  • Pinterest

Terra rosa

Terra Rosa LIFESTYLE & MORE voor droogbloemen, woonaccessoires, handmade products, workshops, interieur- en winkelstyling en styling voor bruiloften/feesten.

Wij voeren momenteel ook binnenkomende maatwerk aanvragen voor Bries aan Zee uit en stellen diverse andere droogboeketten samen.